dijous, 30 de juliol del 2009

Deures per setembre

Els responsables del Consorci d'Educació de Barcelona han marxat per vacances tranquil•lament deixant almenys a 2 famílies amb una total incertesa sobre l'escola on han d'anar els seus fills a setembre. Simplement vergonyós. Tinguin segur que aquestes famílies no aniran tan tranqui-les de vacances.

El Districte ha contactat amb les famílies afectades per mirar de tranquil•litzar-les i assegurar que se'ls hi donarà plaça al barri aquest setembre.

Llavors, les més de 60 famílies afectades inicialment ens reunirem per celebrar-ho, faltaria més, perquè ha estat gracies a l'esforç i la unitat de tots nosaltres que hem aconseguit escolaritzar els nostres nens al barri.

Però no perdem aquest esperit de lluita, l'any que bé hem de continuar actius per demanar que el Consorci faci d'una p.... vegada les coses bé i planifiqui una oferta escolar adequada per a les necessitats del barri. Prou de patiments per les famílies i prou de massificar les escoles actuals.

L'Associació de Veïns engegarà al setembre una campanya a favor d'una escola pública de qualitat i de proximitat per al barri de Sant Andreu. Calen escoles bressol, calen nous CEIP's i calen nous instituts, i fan falta JA.

Us anirem informant de tot plegat al setembre.
Bones vacances!!!!

32 comentaris:

  1. Que bien viven los responsables del Consorci... ellos de vacaciones y nosotros a esperar hasta Septiembre y después a correr para tema de matriculación ( papeleo ), libros, chandals... total stress ahora y más stress después.

    ResponElimina
  2. ben dit, hem de seguir lluitant que encara en queden 2 que patiran tot el mes d'agost perque a algú li ha semblat be deixar la gent aixi. No es just.

    Aqui seguirem fent pressió, i per el que calgui hem d'estar units.

    ResponElimina
  3. cOM QUE SOLAMENT DUES FAMILIES??, JA NI HI HA PROU. Nosaltres som una familia afectada que solament vam rebre fa un tres setmanes la trucada de la Sandra, en la qual encara amb va dir que les families que havien triat una escola fora del barri en la Farinera del clot, estaven sense colocar( per el que jo sé eran 4 families), així que aquestes dos families quines són???
    Com vols que ens movem per l' any que bè si no hem sigut capaços de solucionar el problema, si no hem fet cap manifestació si el barri no sap el problema, la única gent que sap el problema és aquella que estem o hem petit l' engoixa, parlant amb mares que a la primera opció van entrar no sabien res.
    Per cert la blanca Moran que és la resposable desde el consorci, no ha volgut ni s'ha volgut possar en contacte amb nosaltres.

    Desitjo a tots molt bones vanances.

    ResponElimina
  4. Normalment no opino sobre missatges anònims però en aquest cas faré una excepció.La Sandra ha fet tot el que ha pogut desinteressadament. Repeteixo... desinteressadament...Quanta gent coneixeu que actuï així? Jo personalment molt poca, la veritat. Encara que no pugui arribar a arreglar tots els casos (cosa que dubto) penso que la Sandra es mereix un monument. No crec que es mereixi la més mínima crítica, sino tot el contrari. Estimat anònim/a, no crec que el que manifestes sigui just. No tinc ni idea de si has solucionat el problema, però el que sí que sé és que si ara encara tinguessis l'assignació pendent, la Sandra i la gent de l'Associació estarien al teu costat.

    Albert, seguiré les novetats com sempre.

    Una abraçada a tothom.

    ResponElimina
  5. Ànims per les dues families que quedem, estem aqui per qualsevol cosa, manifestació o un final feliç amb cel·lebració, tranquils ja veure com tot es solucionar, una abraça ben grossa.

    Molt bona feina Albert i companya.

    Montserrat mare d'Ariadna

    ResponElimina
  6. BÈ Agustí veig que no m'has entès, la única persona que s'ha preocupat per nosaltres és la Sandra, np he criticat a ningú simplement que no amb surten les comptes, ja que no tenim el nostre cas ressolt per això m'estranya que simplament dieu dos casos, per això de la meva pregunta???
    Que enteneu per casos resolts? Perque com bè he dit he trucat varies vegades al consorci i la responsable de portar als nens a una escola o un altre que és diu Blanca Moran no s'ha volgut possar al telèfon, que jugaven a veure qui es buscava una laternativa privada, o es cansava i es quedava amb l' opció o simplement es permetia el luxe de no escolaritzar al seus fills.
    Que quedi clar que no he criticat a ningú i per un altre vegada llegiu el text varies vegades abans de donar la vostre opinió.
    bones Vacances!!!!

    ResponElimina
  7. Estimat/ada anònim/a:
    No acostumo a deixar missatges a la lleugera.Et demano perdó per haver malinterpretat el teu comentari (la veritat és que em semblava entreveure una crítica clara al que ha fet l'Associació de veïns en aquest assumpte). Espero que a partir del Setembre ens ajudis a millorar la manera de lluitar per a que aquesta situació no es repeteixi.
    Un cas resolt és el que ja té una plaça assignada bé a l'escola pública o a la concertada. M'he llegit el teu comentari varies vegades i m'ho he pensat molt abans de tornar-te a contestar. A la primera reunió de l'Associació de veïns ja ens van avisar que el Consorci juga amb els nervis de la gent. Així, si perds la paciència durant el procés i busques una sortida ( a l'escola privada per exemple) automàticament deixes de ser un problema, i per tant ells no s'han de preocupar pel teu cas. La Sandra i companyia ens van avisar sobre aquesta possibilitat clarament, i si vas assistir a les mateixes reunions que Jo hauries de haver tingut aquest extrem molt clar. És per això que els casos a que et refereixes desgraciadament s'han de considerar casos resolts. Per tant els comptes són claríssims.
    Molta sort als 2 casos que queden pendents. Sou molt valents al portar la situació fins a aquest límit. Teniu el meu suport incondicional.

    ResponElimina
  8. Em sembla un error plantejar la situació com una competició on la victòria es aconseguir col·locar aquestes dues families. Jo guardaria forces pel que està per venir.

    Tenim manca de places actualment i la previsió es a creixer la demanda quan s'ocupin les noves vivendes.

    Dues escoles son provisionals... i una amb mes capacitat per la que estava projectada inicialment, per quan de temps? L'eulalia bota va estar provisional durant 5 anys en temps de bonança econòmica, recordeu.

    Secundaria? batxillerat? ....

    Per molts esforços que s'hagin fet des de l'associació, cossa lloable ja que es del tot gratuït i desinteressat, el consorci ha fet el que li ha donat la gana i ens ha enganyat el que ha volgut... i ho tornarà a fer de ben segur.

    Sort a aquestes dues famílies.

    ResponElimina
  9. Estic d'acord amb tú, Dani.
    ës per això que hem d'engegar coses a partir d'aquest mateix Setembre.
    Ara bé, crec que hauriem de treure forces per tot.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Hola!
    Com està el tema? Les dos famílies que estaven encara pendents d'una sol·lució, ja la tenen?
    Només dir-vos que teniu tot el nostre recolzament.
    Molts ànims!

    ResponElimina
  11. Hola a tots!


    Som una de les families afectades, estem a dia 3 de setembre i no sabem res encara..., a 11 dies de l' inici del curs!A finals de juliol quan ens comuniquen que fins el setembre no ens diran res ens varem desilusionar bastant, sense ganes ni de escriure en aquest blog. Hem intentat desconectar una mica i gaudir els dies de vancances i ara de nou amb nervis, patint esperant una resposta...

    Claudia

    ResponElimina
  12. Ànims, no esteu sols, l'associació i molts pares estarem amb vosaltres fins al final.
    Esperem que com vam prometre us diguin algo ben aviat. Estem atents
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Es vergunyos, realment i PATETIC.
    Com estem les families que encara no sabem on aniran els nostres fills el proper curs.
    Els nervis personalment, m'estan consumin. Nosaltres també estem a l'espera de noticies del consorci, però s'ho pasan pel forro.
    No son persones els que treballen allà (en el consorci), son mortificadors son d'un altre planeta. Es inhuma el que ens estan fent.
    Avui divendres a poc més d'una setmana vista de l'inici del curs i no saber quina bata tenim que comprar ni xandall ni ............ en fi.....que NO SON PERSONES. Actuen amb molt mala llet. Estic molt indignat, enfadat i molt nervios.
    Sort pels que encara no tenim escola.

    ResponElimina
  14. Anonim em sap molt de greu que no podeu saber quina ecola anira el vostre fil o filla o a on heu d'anar el primer día d'escola, pero d'aqui a amoinar-te de quina bata necessiteu o xandall o.. no se, a mi aixo no seria pas el que m'amoinaria(ho pots comprar amb diners el primer dia d'escola), sino el saber a on haure de dur el meu fill/a els propers anys que vindran d'ara en endevant, aixo si que es per preocuparse.
    jo no crec pas uqe no siguinpersones sino mes ben dit que no s'hihan trobat en el cas nostre i o saben el que es patir.
    A totes dues families que encara no tentn una escola per el dilluns ida 14 anims i que sapigueu que totel que puguem fer us ajudarem

    ResponElimina
  15. Apreciada Judth,
    el comentario de comprar el uniforme, es una forma de expresarme. Evidentemente que es lo que menos me preocupa. Es la misma impotencia con la que nos encontramos la que nos hace expresar el mal estar y porque no decirlo, la mala "leche" por decirlo de forma fina. Como bien dices, las batas y el chandal se compra el mismo dia.
    Gracias por tu soporte moral.

    ResponElimina
  16. Anims, anónim. Però jo tambè sóc una mare afectada perquè tampoc amb van donar solucions a finals de juliol. Sino s' han mogut ja a que esperen, potser a que hi hagi una baixa?, però si no s'han mogut que us fa pensar que es mouran???.Si ho volien solucionar han tingut temps, si no ho han fet és perquè realment no els importem.A ells lis dóna igual.

    ResponElimina
  17. No us desanimeu ara. Heu de ser forts i pensar que teniu el recolzament de molta gent.
    Si em permeteu la comparació, penseu que un partit no s'acaba fins que no sona el xiulet final i que un gol en l'últim segon us pot donar una victoria.
    Sabem que és molt dur, per que nosaltres ho hem viscut també, però heu de lluitar fins al final.
    Ànims i força!!!

    ResponElimina
  18. Tens tota la rao Vanessa, la teva comparança em sembla justa per defini el que estem patint. Ara nomes cal espera que no hi hagi prorroga (o dic sense ironia), imaginat que el consorci no respira fins que ja hagi començat el curs.........ja ha passat en alguna ocasió.
    Gràcies pel soport moral i si més no per molestar-vos en respondre a les nostre engoixes. De devo, gracies als que teniu bona fe i moralment ens doneu soport.

    ResponElimina
  19. anims families se que es molt dur el uqe esteu passant, o potser nomes puc imagianr l'angoixa uqe vem passar nosaltres pero multiplicada per 1000 o mes. Nomes dirvos que segur que desde le barri s'esta fent tot el que es pot i teniu el meu recolzament per tot el que necesiteu. JA ho sabeu peor no cal dir-ho un cop mes. Anims i esperem que us resolguin el mes viat possible. Perque ara per ara estan sense escola?? em sembla vergonyos!!!

    ResponElimina
  20. Avui les noticies deien: " 245.000 alumnes comencen el curs escolar", pero hi ha un nen, al que als seus pares han anat ilusionant aquests mesos amb el inici de l' escola ( ni se d' on hem tret aquesta ilusio, tal com ha anat tot el procès des de anar a les jornades de portes obertes de les escoles del barri,desde triar 6 i no tenir cap opció de les 6, ni cap opció al barri, desde passar hores interminables per intentar trobar una escola per ell...)que no ha pogut anar a escola perque no té escola en el seu barri.
    Ell amb la inocencia que té un nen ni tant sols es concient, per sort, de que molts nens han començat avui la escola pero ell no perquè no la té o si la vol tenir s' ha de desplaçar a una hora de casa seva en autobus, però els seus pares si que son plenament concients d' aquest fet.

    Portem molts mesos patint i sembla que no arriba mai el final d' aquesta història...

    Claudia

    ResponElimina
  21. Ànims, teniu tot el nostre suport i solidaritat. Us entenem prou bé. Estem a l'sprint final malgrat la meta sembla que no hi arriba mai, però hem de confiar que tot aixó acabarà bé.

    ResponElimina
  22. Bona nit m'agradaria fer una proposta potser un xic deseperada.. però es el que jo faria en el lloc de les families que estan sense escola... Aneu dema a una de les escoles que havieu demanat, puntualment a les 9 del mati amb els vostre fill o filla, i expresseu el que dessitgeu al equip de mestres, direcció pares, avis, que us escoltin, s'ha de fer ressó i si fa falta que vingui la Tele, la radio, que el consorci i els consellers se n'aasebentin del que esteu patint.
    NO HI HA DRET!! admiro la vostre força... ANIMS de tot cor

    ResponElimina
  23. Es posible que a fecha de hoy, 16/9/9, todavia haya 2 familias sin colegio???? Pero que ha hecho el Consorci, que explicación dan ? No entiendo nada, se supone que ellos han de velar para que TODOS LOS NIÑOS ESTEN ESCOLARIZADOS y más en el caso de estas 2 familias que desde el primer momento han seguido TODOS LOS PASOS que se les indicaban, tanto por parte de los colegios como por parte del Consorci. CREO QUE SE TENDRIA QUE DENUNCIAR, AL SINDIC DE GREUGES, A LAS TELEVISIONES, EN FIN ARMAR MUCHO PERO QUE MUCHO FOLLON. Animo de todo corazón

    ResponElimina
  24. Se puede saber cuantos casos quedan por solucionar, todavía?
    Y el Consorci se ha comprometido a hacerlo.
    Que deben hacer los padres afectados? No llevar los hijos al colegio? Dejarlos en casa?
    No es posible que haya empezado el curso y esto esté pendiente.

    ResponElimina
  25. Pues si. El consorcio esta hasta las narices de nuestras quejas. Pero nosotros aun estamos peor. NO HAY DERECHO.
    Es de agradecer las buenas palabras de las familias que seguiis la plataforma. Hay otras tantas familias que como ya han solucionado su caso, les importa lo más mínimo que aún queden casos sin resolver. Que poca consideración. Todos los niños tiene el mismo derecho y no unos más que otros.
    Es vergonzoso que a estas alturas y con el curso empezado, no hayan solucionado estos casos.
    Y de que sirve hacer ruido? si les da lo mismo.
    Es indignación e impotencia lo que siento.
    Ellos tienen derecho a retrasarse en solucionar los casos que quedan, pues yo voy a tener la misma prisa en pagar mis impuestos.......... con la diferencia que a mi me van a penalizar y a ellos no.
    VERGONZOSOOOOOOO

    ResponElimina
  26. Gràcies a tots per els ànims i el suport.

    Continuem sense tenir resposta. Ens havien de dir quelcom dilluns i estem ja a dijous i res. Cada dia penso: avui acabara tot aixo i el meu fill podra anar al cole com la resta de nens, o ell es diferent als altres nens?I això perquè un numero va decidir que ell no tindria plaça al barri, o el problema es que l' any que ell va neixer vam neixer molts nens?

    El problema es que qui s' en ocupa d' aquest tema realment no s' en ocupa pas. Efectivament es vergonyos que el meu fill estigui encara a casa pero no el pensem portar a una hora de casa, això es lo que esperan, que el portem a una hora de casa i un problema menys.

    Lluitarem i arribarem fins on s' hagi d' arribar per un dret com es l' educació que ens pertany a tots!

    Claudia

    ResponElimina
  27. Supongo que lo que pretenden en el Consorci es que estos padres se cansen y opten por llevar a sus hijos a un colegio PRIVADO ( ni siquieran optan por la opción del CONCERTADO ) y así YA NO EXISTE EL PROBLEMA. ¿ Es esto, verdad ? INSISTO, TENEIS QUE LUCHAR Y HACER RUIDO, MUCHO RUIDO QUE SE OS OIGA, Yo y MUCHOS padres os apoyamos.

    ResponElimina
  28. Se deveria convocar a la prensa y plantarnos delante del consorcio. Colapsar la plaza Urquinaona y que todos los medios de comunicación estuvieran presentes. Que verguenza. Las ampliaciones de ratio, no dan el mismo resultado en % que en números. La ley permite hasta 28 alumnos por clase (casos especiales), mi pregunta al consorcio......... y no les parece especial estos casos que quedan por resolver? POR FAVOR!!!!!!tanto les cuesta mover el culo de la silla y ponerse en marcha?, seguro que a sus hijos no les pasa nada de todo esto. Lo mismo que comento mi desacuerdo con los "grandes" del consorcio, tengo que decir, que cada vez que hemos acudido a plaza Urquinaona, nos han atendido de forma correcta el personal administrativo no tiene la culpa de la politica del consorcio.
    El "sr". Manuel Blasco..........no atiende a familias ......que fuerte me parece. No van a ir todos los padres, solo los que aun no han resuelto su caso.......que poco persona este """señor""".
    A esta familia que aun no ha podido llevar a su hijo al colegio....que os puedo decir que os aliente. Porque no probais a ir a la escuela deseada a ver si os pueden solicitar una ampliación de ratio? Si quisieran, podrian hacerlo (salvo que no tengan ya en sus lineas 28 alumnos).
    No se que más deciros, simplemente, no tireis la toalla y seguir luchando puesto que no estais pidiendo nada ilegal.
    La opción que comentan unos mensajes más arriba, la de ir al SINDIC DE GREUGES, no es una mala opción.

    UN INDIGNADO

    ResponElimina
  29. Enhorabona a Claudia, el seu marit i sobretot al seu fill. Aquesta tarda he rebut confirmació i per fi han estat matriculats a una escola del barri.
    Malgrat tot ha acabat bé, el patiment a que ha estat sotmesa aquesta família no té perdò. Espero que els srs del Consorci prenguin nota dels seus erros i dels patiments "innecessaris" que en causen.

    ResponElimina
  30. Hola a todos.

    Soy el padre de Alex. Como comenta Albert, hoy nos han confirmado que nuestro hijo se incorpora al colegio en el barrio, mañana viernes. Con este comentario quiero agradecer el apoyo recibido por todos los padres del barrio, con sus comentarios en el blog. También quiero agradecer la ayuda que nos han prestado en la Associació de Veins de Sant Andreu Sud, y en particular a Albert y a Carles. Y especialmente a Sandra, cuyo móvil ha pasado a mejor vida de tantas llamadas que le he hecho! De corazón muchas gracias y contad con nosotros para lo que sea. Ojala me equivoque, y el año que viene no ocurran estos problemas para escolarizar a los niños, pero me temo que no será así. Claudia y yo estaremos para ayudaros entonces!

    Javier

    ResponElimina
  31. ME ALEGRO MUCHISIMO POR VOSOTROS Y AHORA A OLVIDAR EL MAL TRAGO QUE OS HAN HECHO PASAR, Y A DESEAR DE CORAZON QUE PARA PROXIMAS VECES LOS RESPONSABLES DEL CONSORCI SEAN MAS PERSONAS Y NO NOS TRATEN COMO NUMEROS O TRASTOS QUE TIENEN QUE COLOCAR EN ALGUN LUGAR. POR MI PARTE, TAMBIEN AGRADEZCO MUCHO A LA ASOCIACION EL SOPORTE QUE ME HAN DADO, ( SANDRA ES UNA AUTENTICA CAÑA, ) Y AHORA A DESCANSAR.BESOS

    ResponElimina
  32. gracias a todos el apoyo de todas las familias ,dirrectores y gente sin animo de lucro y tambien no puedo dejarme a la tecnica del districto.nos queda un trabajo muy duro porque el año que viene las cosas no pintan bien,como nos habeis apoyado a todos espero que esteis a qui para apoyar el futuro de nuestros hijos que es lo mas importante que tenemos .muchos besos y manos a la obra.
    sandra comision de educacion y sanidad de la associacion veinal sant andreu sud.

    ResponElimina